Clubhuis Hercules 1882, Utrecht

nieuwe zuidgevel voor bestaande sporthal
Clubhuis Hercules 1882, Utrecht
nieuwbouw multifunctioneel clubhuis voor grote omnivereniging met kleedruimten en kinderdagverblijf

Op basis van het Programma van Eisen en het bestemmingsplan is het noodzakelijk de nieuwbouw in 2 bouwlagen te realiseren. Het clubhuis en de Buitenschoolse Opvang zijn op de begane grond geplaatst. Voor deze functies is de directe relatie tussen binnen en buiten het belangrijkst. De huidige situatie kenmerkt zich door een aaneenschakeling van bouwdelen uit verschillende periodes, diverse aan en uitbouwen. De uitstraling van het totale complex is beneden de maat. Het nu gepresenteerde ontwerp voor nieuwbouw voor Hercules kenmerkt zich door de eenduidige en heldere opzet. De nieuwbouw sluit in de massa goed aan op de bestaande sporthal, zonder dat het één geheel wordt. De nieuwbouw heeft een geheel eigen uitstraling. Een hellend dak, in de gevel wordt vooral veel glas en hout verwerkt.

gevel met belettering
voetbal tennis cricket G sporten
kinderdagverblijf
spelersgang