Herbestemming FBA, Leeuwarden

Herbestemming FBA, Leeuwarden
transformatie van typisch jaren ’70 kantoorpand (ontwerp Abe Bonnema) naar 16 unieke appartementen (beschermd stadsgezicht)

In de binnenstad van Leeuwarden is een voormalig kantoorgebouw ontworpen door Abe Bonnema voor Friesland Bank Assurantiën door BSa verbouwd tot woongebouw met een grote variëteit aan appartementen. Alle appartementen hebben een buitenruimte gekregen. Dit is bereikt door balkons toe te voegen maar ook door slim gebruik te maken van reeds voorhanden zijnde bouwdelen, zo zijn de luifel, plantenbakken en de onder het gebouw uitstekende deel van de parkeerkelder optimaal benut. Centraal in FBA state zijn de op bordeshoogte geplaatste toiletgroepen van het voormalige kantoor weggezaagd, dit is nu een kleine vide van zeven etage‘s hoog. BSa heeft de gemeenschappelijke ruimtes vormgegeven met geëmailleerde rode glaswanden.

in de Zuiderstraat
detail balkons