Herbestemming Hofstate, Leeuwarden

overzicht atrium
Herbestemming Hofstate, Leeuwarden
transformatie van typisch (maar treurig) jaren ’70 kantoorpand (ontwerp Abe Bonnema) naar 26 unieke appartementen (beschermd stadsgezicht)

Herontwerp van een voormalig kantoorgebouw ontworpen door Abe Bonnema gerealiseerd in 1980 in het centrum van Leeuwarden. Het kantoorgebouw is onderdeel van een groter complex met woningen, winkels en een inmiddels in onbruik geraakte passage. Één stevige ingreep in het gebouw; het openzagen van een drietal vloeren, maakt het mogelijk om een voorheen donker en somber gebouw weer tot leven te wekken. Rondom een lichte binnenruimte zijn 23 appartementen ontworpen met een grote diversiteit, zowel in afmeting als indeling. Een kleine centrale kern met een minimale keuken en badkamer zijn de vaste elementen voor een ruimtelijke ontwerp. Het gaat om huur appartementen, vooral voor starters, variërend van 42 - 105 M2. De betonstructuur is blootgelegd en hieraan is een minimale technische installatie toegevoegd. Zo ontstaat een 'loft'-interieur dat naar behoeven kan worden ingedeeld en aangepast naar de hedendaagse eisen en wensen van de huurders. Voor de gemeenschappelijke ruimtes en een enkel appartement is ook het interieur door Borren Staalenhoef ontworpen.

entreehal verdieping 2
entree woning
casco huurappartement met rode kern
casco huurappartement met blauwe kern
zicht op atrium vanuit woning met belettering
slaapkamer bedstee
zicht op de daken in het centrum van Leeuwarden
interieur appartement
interieur appartement