Vakantiehuis Joossesweg II, Westkapelle

westgevel met hotspray dakkapellen
Vakantiehuis Joossesweg II, Westkapelle
aan de voet van de duinen een vervangende nieuwbouw van een vakantiewoning op nog geen 200 meter afstand van Joossesweg I een ‘zusterhuis’

Aan de Joossesweg 211 stond, vergelijkbaar met nummer 111, een huis waar opknappen en verbouwen geen optie was. Ondanks de dierbare herinneringen van de opdrachtgever, wiens ouders dit hadden laten bouwen, is ook hier gekozen voor sloop en nieuwbouw.

De opdrachtgever was dermate gecharmeerd van het huis op nummer 111, dat wij gevraagd werden dit ontwerp nogmaals te realiseren, met slechts ‘een páár’ aanpassingen.

Zo bleef de hoofdvorm gelijk met de zonnige leefruimte die tevens als veranda te gebruiken is. En ook hier werd een grote vide gerealiseerd voor de gewenste ruimtelijkheid en verbinding tussen begane grond en verdieping. Het grote verschil zijn de twee karakteristieke dakkapellen. Deze bieden een fenomenaal uitzicht op de duinen.

Dit keer is niet voor prefab gekozen. De systeembouwer kon niet tijdig leveren, de lokale bouwer voelde zich prettiger bij traditionele houtskeletbouw.