Villa Andringastate, Marssum

entree vanuit oprijlaan
Villa Andringastate, Marssum
op schitterend boerenerf met even schitterend uitzicht op Deinum een moderne villa binnen de contouren van een stelp

Met het stalen woonhuis in Marssum geven we een andere invulling aan het begrip schuurwoning. Veelal heeft dit type veel te weinig volume om de herkenbare positie van een voormalige (Friese) boerderij in te nemen. We willen een overtuigend silhouet handhaven vandaar de keuze voor deze “traditionele” geleding: hoge schuurboerderij met twee ondergeschikte bijgebouwen. In lang recht volume zijn de belangrijkste plekken georganiseerd op twee niveaus. Er is een lange rechte lijn vanaf oprijlaan tot entree. De entree zit centraal in de noordgevel. Dit maakt het gebouw overzichtelijk en afleesbaar en zorgt tevens voor intimiteit ook bij bewoning door (inmiddels) vier personen. Het volume heeft een footprint van 7,8 x 30 meter (inclusief overstekken). Vanuit de entree opent het huis zich naar het zuiden alle ruimte direct gerelateerd aan gevel en dak is visueel met elkaar verbonden de slaapvertrekken op de verdieping vormen hierin een uitzondering en zijn verpakt in een zwartbruine houten doos..

pad naar voordeur
zuidgevel vanuit tuin
westgevel vanuit tuin
staalskelet silhouet in landschap